De lol in het programmeren

Agile onderwerpIn het begin van onze loopbaan als software ontwikkelaar wilden we niks liever dan ontwikkelen en een baan in software ontwikkeling omdat we een passie hadden in de techniek, en in het bijzonder het maken van software applicaties met behulp van programmeertaal zoals Java, toch!.

Elke dag creëerde we iets nieuws, het was uitdagend en we waren trots over wat we gedaan hadden.

Maar nu we senior software ontwikkelaars zijn met een gedegen bagage, zien we dat ons werk steeds minder uit programmeren bestaat maar steeds meer uit andere activiteiten, die ondanks dat ze noodzakelijk zijn, de passie verminderd.

Maar Agile ontwikkelen, met zijn nadruk op de individu en werkende software brengt de lol in ontwikkelen weer terug.

Om de lol terug te krijgen in het ontwikkelen vereist vertrouwen en toewijding. Software ontwikkelaars zullen moeten accepteren wat hun verantwoordelijkheid zijn, en deze ook nemen. Ze zullen een hoge kwaliteit van unittesten (technisch en functioneel) moeten maken en continue moeten streven naar het verbeteren van deze tests. Ze zullen de gebruiker moeten overtuigen en feedback durven te vragen zonder het als kritiek te zien. Niet vrezen voor nieuwe ontwikkelingen, zonder dat het doel uit het oog verloren gaat.

Organisaties zullen hier ook op moeten inspelen en hierin voorzien. Organisaties moeten realiseren dat de (technische) wereld continue wijzigt en dat hier ook op ingespeld moet kunnen worden.

Leave a Reply

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.