(Dutch) Dieven hebben binnenkort niets meer aan een gestolen mobiel

 De laatste maanden werken we (Itude Mobile) samen met onze klant IMEIXS BV om een oplossing op fraude en criminaliteit rondom mobieltjes terug te dringen. Afgelopen week kreeg dat landelijke bekendheid na een bericht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

IMEIXS is de drijvende kracht achter een gecentraliseerde oplossing waarmee mobieltjes kunnen worden geblokkeerd op alle telecomnetwerken. KPN, Vodafone en T-Mobile hebben hierover inmiddels afspraken gemaakt met minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) en minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA). In andere landen zijn soortgelijke besprekingen gaande.

In elk mobieltje is een uniek nummer aanwezig; het International Mobile Equipment Identity (IMEI). Het IMEI nummer is over de hele wereld uniek en kan worden gebruikt om mobieltjes uit te sluiten van gebruik op telecomnetwerken. De telecom operators zijn daarbij een essentiele schakel, maar consumenten, verzekeraars en andere  belanghebbenden zullen ook toegang hebben tot de dienst.

De meerderheid van de verkochte telefoons zijn smartphones, daarom is het logisch dat de diensten van IMEIXS middels smartphone Apps worden aangeboden. IMEIXS en Itude Mobile hebben eerder dit jaar een partnership afgesproken voor het maken van Apps.

Leave a Reply

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.