Javapolis 2007 – RoundUp

Javapolis 2006Na en drukke periode prive en op het werk heb ik dan toch eindelijk de tijd om een verslag te geven van de JavaPolis 2007. Terwijl het thema van vorig jaar Meet your Idiols was, heb ik dit jaar meer van mijn idiols gezien. James Gosling, Joshua Blog, Bruce Eckel en Scott Ambler waren onder andere sprekers waarvan ik genoten heb.

Hier een korte impressie van de onderwerpen die besproken werden.

Impressie JavaPolisFlex en JavaFX.
JavaFX werkt goed ‘verkocht’ door James Golsing en Sun. Het zou de nieuwe generatie web technologie zijn. Dit betekend nog niet dat de ICT wereld hier meteen mee aan de haal moet gaan voor implementatie van hun software, de syntax van de taal is nog geeneens stabiel. Er werden leuke voorbeelden gegeven, maar deze lieten niet zien waarom JavaFX (en of Flex) gebruikt zouden moeten worden, namelijk voor het op een declaratief manier programmeren van gebruikers interfaces.

Agile
Scott Ambler, liet aan de hand van statastieken zien dat de meerderheid van de Amerikaanse software bedrijven wel een of meerdere projecten op de Agile manier uitvoerd. Dit betekend dat Agile toch erg volwassen begint te worden, en onderwerpen aanroept die nog niet waren aangekaart zoals modelering, testing en documenteren op een Agile manier.
Mijn Idols
Wicket
Het web framework Wicket wordt steeds pupulairder. Martijn Dashorts gaf een presenatie over dit web framework, en durfte het zelfs aan om tijdens zijn presenatie een web applicatie te maken. In mijn ogen is dit framework ideaal voor Agile software ontwikkelen.

Additionele onderwepen
– De product Bamboo van Atlassian geeft de mogelijkheid om telematry naar voren te halen van de software builds.
– Eclipse heeft een Ajax Toolkit Framework uitgebracht, tijdens het ontwikkelen en testen van Ajax in Eclipse.

Quotes
Tot slot nog een aantal quotes van de JavaPolis 2007.

The less predictable an event or task the larger the allowance for variation in a project plan

Full alphabet soup compliance

Leave a Reply

*

captcha *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.